|
|
|
|
|
רעש נמצא כל הזמן סביבנו , בכל שעות היממה. מחקרים רבים מצביעים על כך שרעש הינו הגורם העיקרי לנזקים בשמיעה ולטינטון בקרב מבוגרים. מדינות רבות ממליצות על חשיפה יומית לרעש בעוצמה פחותה מ- 85 דציבל, אולם לעיתים אנו נחשפים לרמות גבוהות מאלו. חשיפה יומית לרעש תעשייתי מופרז במקומות עבודה ומוזיקה גורם לנזקים בשמיעה. בגרמניה למשל, 6,000 איש בשנה ניזוקים בשמיעה מרעש המיוצר במפעלים. קבוצות נוספות הנמצאות בסיכון הינן מורים וחקלאים (בשבדיה 30 אחוז מהחקלאים סובלים מבעיית שמיעה).
ירידה בשמיעה עקב נזקי רעש תעשייתי, התקפי (ירי) וסביבתי גורמת לחבלה אקוסטית בשמיעה.
ירידה בשמיעה עקב נזקי רעש תעשייתי, התקפי (ירי) וסביבתי גורמת לחבלה אקוסטית בשמיעה. שכיחות התופעה:
- אחת ההפרעות השכיחות ביותר לליקוי בשמיעה בקרב מבוגרים מעל ל- 18 שנה.
- השכיחות עלתה עם התפתחות התעשייה וכן האינטנסיביות של השרות הצבאי (בעיקר בחי"ר, פחות בחיל אויר/ים/שריון היות ושם נעשה שימוש בקסדות מנחיתות רעש).
- בעולם, כ 400-500 מיליון איש בסיכון גבוה לפתח חבלה אקוסטית.
- בארה"ב לכ- 28 מיליון אמריקאים יש לקות בשמיעה חמורה, מתוכם לכ- 10 מיליון לקות שמיעה עקב רעש.
- בישראל, 40% מבעלי הלקות בשמיעה עקב רעש הנם יוצאי צבא.
- הסיכוי לפגיעה עולה לפני גיל 3 ואחרי גיל 65.
ראה מידע נוסף..
נראה כי ילדים ובני נוער מייצרים רעש החזק יותר מבולדוזרים ומכונות. מחקרים מצאו כי 70% מהמורים (בארה"ב) ו- 80% מהמטפלים בגיל הרך טוענים כי שמיעתם נפגעת בהדרגה. מחקר שנערך בשבדיה בקרב חקלאים מצא כי 30% מהם סובלים מירידה בשמיעה. כולם אמנם יודעים כי רעש המכונות גורם נזק, אך מעטים מבינים את חומרת הבעיה והצורך בבדיקות שמיעה תקופתיות. האוזן האנושית לא בנויה לשמיעת מוזיקה חזקה. אמנם באוזניים שלנו ישנם רפלקסים המגינים עלינו מפני רעשים חזקים, אך הם אינם יכולם להגן על אוזנך כאשר מדובר בעוצמות של מעל 120 דציבלים. זמן התגובה הנמדד הנמשך כ -30 עד 40 מילישניות מוגבל ולכן רחוק מלהגן על האוזן האנושית.
ראה מידע נוסף..
ישנם משחקי ילדים חשמליים כגון רובי צעצוע אשר מייצרים רעש הנע בין 110 ל- 135 דציבל. רעש זה זהה לרעש הנגרם בשעת המראה של מטוס. משחקים רועשים מעט פחות, אך עדיין יכולים לגרום לנזק שמיעתי הם רובוטים למיניהם אשר עוצמתם נעה סביב ה- 85 -95 דציבל. רעש זה אינו מהווה בעיה רק לילדים אלא גם למבוגרים הנמצאים בסביבתם.
ראה מידע נוסף..
טיניטוס (Tinnitus): לפחות אחד מכל עשרה מבוגרים (10-17% מהאוכלוסייה על פי מחקרים דמוגרפיים) סובל במהלך חייו מצפצופים ממושכים באוזניים, תופעה המכונה טיניטוס, או טינטון. צפצופים אלה יכולים ללוות את האדם במשך כל שעות היום, ובעיקר הם מפריעים ומעיקים כאשר שוהים בסביבה שקטה, כמו למשל בשעות הלילה, וכשמנסים להירדם. חלק גדול מהחולים סובלים מתופעות נלוות של דיכאון, חרדה, מתח ומחסור בשעות שינה. תופעה זו נגרמת כנראה בעיקר בשל פגיעה בעצב השמיעה ותזוזה מלאכותית של שכבתהתאים השעירים, עקב רעש מוגבר. תופעה זו נפוצה ככל שמתבגרים, ויכולה להיות קשורה גםלזרימת דם לקויה והצטברות נוזלים.
ראה מידע נוסף..
הדרך הטובה ביותר להגן על אוזנך מנזקי רעש היא לא לשהות במקומות רועשים, אך אם אתה מבלה פרק זמן כלשהו במקום רועש- אטימה תשמש כהגנה! הנה כמה טיפים לעזרה: השתמש באטמים נגד רעש גם במחיר של אי נוחות- שהרי נזק לשמיעתך יגרום לך אי נוחות רבה הרבה יותר. קיימות כיום אוזניות מסוגים שונים בהתאמה אישית אשר מאפשרות סינון של רעשים ספציפיים. שימוש באוזניות סטריאו רק מגביר את הרעש ולא מפחית אותו! הכן לעצמך זוג פקקים תקניים ואוטמים כראוי אשר יהיו איתך תמיד בתיק – הם קטנים וחסרי משקל ועושים את העבודה מצוין. במקרה חרום עדיף להשתמש בצמר גפן נקי המוחדר לעומק תעלת השמע על מנת להפחית את נזק הרעש.
|
|
|
|
|
|
|
|