נפגעת בעבודה? מרגיש שאתה עובד בסביבה רועשת שפוגעת לך בשמיעה?
בסעיף זה מוסברים הזכויות והתהליכים שעובר העובד מרגע הפגיעה ועד רכישת מכשירי שמיעה.
במידה וחלה החמרה בשמיעתך כתוצאה ממקום העבודה או תנאי העבודה, אתה רשאי להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי.
במידה וחלה החמרה בשמיעתך כתוצאה ממקום העבודה או תנאי העבודה, אתה רשאי להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי.
על מנת להגיש את התביעה למוסד לביטוח לאומי:
להמציא את הטפסים הנדרשים מהביטוח הלאומי בצרוף בדיקת שמיעה.
הביטוח הלאומי ישלח אותך לועדה רפואית בה רופא אף אוזן גרון יבדוק אותך ואת מסמכיך.
במידה והועדה קבעה כי הנך זכאי ל20% נכות ומעלה: הנך רשאי לקבל שיקום מקצועי והשכלה גבוהה. השיקום המקצועי ניתן לחסרי מקצוע, או בעלי מקצוע שאינם יכולים לעסוק בו בגין לקות השמיעה. ביטוח לאומי מסייע גם בשיקום מקצועי: באמצעות מימון קורס לימודים למשך שנה. כמו כן, ניתנת עזרה לתלמידים באביזרי עזר (כגון מכשירי (FM במידת הצורך.
מידה והועדה קבעה כי הנך זכאי ל50% נכות ומעלה: במימון אביזר עזר: ביטוח לאומי מממן 90% מעלות ציוד העזר הנדרש על מנת לעבוד באופן אפקטיבי, עד לסכום של כ-30,000 שקלים, והאדם מממן את ה10%הנותרים. במימון מכשיר שמיעה: רופא אף אוזן גרון שלהקופה מוסמך לאשר את הצורך במכשיר שמיעה עקב הפגיעה בעבודה.
לצורך קבלת ההחלטה יש למסור לרופא: תוצאות בדיקת שמיעה שנערכה במכון אודיולוגי של הקופה. פרוטוקול ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי המציין את רמתהירידה בשמיעה שנגרמה עקב הפגיעה בעבודה ואחוזי הנכות שהוכרו. את כל המסמכים יש לשלוח למחלקת סל השירותים במחוז, לאחר שרופא א.א.ג אישר את הצורך במכשיר שמיעה עקב הפגיעה. לאחר שקיבלת אישור מהמחלקה, אתה מוזמן להתקשר למכוננו ולקבועתור ליעוץ למכשיר שמיעה, ללא תשלום. עלייך להצטייד עם טופס הפניה והתחייבות לרכישת מכשיר שמיעה לנפגע עבודה, אישור רופא א.א.ג ובדיקת שמיעה. במידה ואיבדת את בדיקת השמיעה או שהינך מעוניין בבדיקת חוזרת, עלייך לקבוע תור עמנו לבדיקת שמיעה.
הערות: תשלום בעבור מכשיר שמיעה לנפגע עבודה לא יעלה על סך 4500 ש"ח. עלות כיוון המכשיר כלולה במחיר. החלפת מכשיר שמיעה לנפגעי עבודה עקב בלאי, תעשה לאחר 3 שנים לפחות. סוללות למכשיר שמיעה - תקרת גג להשתתפות הכללית 280 ש"ח בשנה למכשיר.